Methode Spierkettingen Busquet

Behandeling

De gemiddelde duur van een MSK-behandeling is 45-60 minuten. Het aantal behandelingen ia afhankelijk van de ernst van uw klachten. Meestal bereiken wij het gewenste resultaat binnen 4 tot 9 behandelingen. Ook tijdens reguliere fysiotherapie kan de methode worden toegepast. Maar omdat een fysiotherapiebehandeling slechts 25 tot 30 minuten duurt, kan er minder uitgebreid volgens de Methode Spierkettingen Busquet worden behandeld.

Behandeling op 3 niveaus
De MSK-therapeut kanĀ  op 3 niveaus uw klachten helpen verlichten:

Niveau 1: Botten, gewrichten en spieren
Een bewegingsbeperking van een gewricht kan de werking van spieren, zenuwen en bloedvaten verstoren. Uw therapeut probeert door manuele technieken, rekkingen of mobilisaties de beweeglijkheid van de gewrichten te herstellen.

Niveau 2: Organen
Ook uw organen ( bijvoorbeeld maag, lever, darmen en longen) moeten een zekere mate van beweeglijkheid hebben. Via milde handgrepen zoekt de therapeut naar abnormale spanningen in het bindweefsel waarmee de organen aan de spieren, gewrichten en botten vastzitten.

Niveau 3: De schedel
Tussen de schedelbotten is eveneens een kleine beweging mogelijk. Indien deze beweeglijkheid is verstoord, ontstaan spanningen die kunnen leiden tot bijvoorbeeld hoofdpijn, duizeligheid, concentratiestoornissen en evenwichtsproblemen. De milde technieken bestaan uit het plaatselijk toedienen van lichte druk op de schedel om de spanningen te verlichten of weg te nemen.

Kosten van een consult
De kosten van een 25 tot 30 minuten durende MSK-behandeling zijn gelijk aan de kosten voor een fysiotherapiebehandeling. Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij naar de vergoeding voor fysiotherapie.

Afspraak zonder verwijzing
U kunt zonder verwijzing van een arts een afspraak maken met een MSK-therapeut . De therapeut neemt – indien nodig en in overleg met u – eventueel daarna contact op met uw arts voor meer informatie.